En 47-årig lastbilchauffør fra Litauen var tirsdag morgen på vej ud i morgentrafikken ved Sdr. Felding i yderst beruset tilstand.

Chaufføren fra Litauen blev opdaget på Skjernvej kl. 08.46 af en kollega, som undrede sig over, at litaueren sad i sin lastbil og sov hen over rattet. Han forsøgte at vække litaueren, der vågnede og begyndte at køre. Denne adfærd fik den anden lastbilchauffør til at gå ind i kabinen og tage nøglerne ud, hvorefter han ringede til Falck, idet han troede, litaueren var syg.

Falck kørte litaueren på sygehuset, hvor der blev taget en blodprøve, som viste en promille på 4,4.

Politiet anholdt manden og forsøgte at få ham til at blæse i et alkometer men måtte opgive, da manden var for beruset til at gøre det, betjentene bad ham om. Politiet brugte i stedet et andet måleinstrument, der konstaterede, at manden var tydeligt påvirket af spiritus.

Betjentene turde ikke lade en så beruset mand sove branderten ud i detentionen, så manden blev løsladt og fik lov til at blive på sygehuset.

Her måtte den 47-årige aflevere en blodprøve, som undersøges for spor efter medicin og/eller euforiserende stoffer. Resultatet af denne blodprøve-analyse foreligger ikke endnu, men uanset udfaldet kan manden se frem til et retsligt efterspil.